Δέκα λόγοι για διακοπές στην Κρήτη

crete1_11. Τα αρχαία μνημεία

Ο πολιτισμός της Κρήτης χάνεται στα βάθη των αιώνων και απομεινάρια μνημείων από όλες τις εποχές υπάρχουν διάσπαρτα σε όλο το νησί. Το παλάτι της Κνωσού και ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού συγκαταλέγονται στα σημαντικότερα αξιοθέατα της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

2. Οι παλιές πόλεις

Αν και πολλά μέρη της Κρήτης έχουν αναπτυχθεί για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του συνεχώς αυξανόμενου τουρισμού, εντούτοις πολλές πόλεις έχουν διατηρήσει την επαφή με το παρελθόν τους. Μια βόλτα στις παλιές πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου με τα στενά σοκάκια και τη μεσαιωνική ατμόσφαιρα είναι επιβεβλημένη.

3. Οι παραλίες

Αμμουδιές με βότσαλο ή με ψιλή άμμο και καταγάλανα κρυστάλλινα νερά είναι η βασική συνταγή για ένα αξέχαστο καλοκαίρι.

4. Το κλίμα

Οι κλιματικές συνθήκες της Κρήτης είναι πάντα ευχάριστες και αυτή είναι η αιτία που μπορεί κανείς να την επισκεφτεί οποιαδήποτε περίοδο. Από την Άνοιξη μέχρι το Φθινόπωρο ο ήλιος λούζει το νησί και οι θερμοκρασίες είναι ιδανικές.

5. Η κουζίνα

Τα παραδοσιακά ελληνικά ταβερνάκια με το ντάκο και τις νοστιμιές της ελληνικής κουζίνας, όπως μουσακά, τζατζίκι, ψητό αρνάκι και χωριάτικη σαλάτα, κλέβουν την παράσταση και μετατρέπουν την ώρα του φαγητού σε απόλαυση.

6. Οι Κρητικοί

Η παραδοσιακή κρητική φιλοξενία, που έχει τις ρίζες της στην αρχαία Ελλάδα, είναι ζωντανή ακόμη και σήμερα. Οι ντόπιοι είναι πάντα πρόθυμοι να σας προσφέρουν οποιαδήποτε βοήθεια ή πληροφορία χρειαστείτε.

7. Η νυχτερινή ζωή

Από τις ήσυχες ταβέρνες μέχρι τα γκουρμέ εστιατόρια και από τα χαλαρά μπαρ μέχρι τα ξέφρενα πάρτι στα κλαμπ, η Κρήτη έχει να προσφέρει αμέτρητες επιλογές ψυχαγωγίας.

8. Οι καταδύσεις

Τα κρυστάλλινα νερά των θαλασσών δημιουργούν τις τέλειες συνθήκες για καταδύσεις. Σε όλο το νησί υπάρχουν οι κατάλληλοι επαγγελματίες που θα σας φέρουν σε επαφή με τον υποβρύχιο κόσμο.

9. Εγκαταστάσεις φιλικές στα παιδιά

Στα περισσότερα ξενοδοχεία προσφέρονται δραστηριότητες αποκλειστικά για παιδιά. Τα water parks, που βρίσκονται παντού, φέρνουν χαμόγελα σε κάθε παιδί.

10. Το φαράγγι της Σαμαριάς

Ένα πανέμορφο εθνικό πάρκο, που αξίζει να επισκεφτούν οι λάτρεις της φύσης. Η πεζοπορία στο φαράγγι δεν είναι εύκολη αλλά η ανυπέρβλητη ομορφιά των τοπίων έχει ιδιαίτερη αξία.