Διακοπές στην Κρήτη και καταδύσεις

footer_newΑγαπάτε την εξερεύνηση του βυθού της θάλασσας και τις καταδύσεις; Η Κρήτη είναι το κατάλληλο μέρος είτε για όσους θέλουν να πειραματιστούν με τις καταδύσεις είτε για έμπειρους δύτες, που επιθυμούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους. Σε όλο το νησί υπάρχουν δεκάδες καταδυτικά κέντρα στελεχωμένα με επαγγελματίες δύτες, που είναι πρόθυμοι να σας οδηγήσουν στη συναρπαστική και μυστηριώδη εξερεύνηση του βυθού.

Η θάλασσα του Κρητικού πελάγους με τα διαυγή, πεντακάθαρα νερά και τις ιδανικές θερμοκρασίες (20-26°C από Μάιο μέχρι Οκτώβριο), με ορατότητα που κυμαίνεται από 15 έως 40 μέτρα, συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για αξέχαστες εμπειρίες καταδύσεων.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε καταδύσεις σε βαθιά νερά ή σε σπηλιές, να κάνετε κατάδυση πολλών επιπέδων ή να ζήσετε την εμπειρία της νυχτερινής κατάδυσης.

Καταδύσεις από σκάφος

Με μικρά, σύγχρονα σκάφη εξοπλισμένα με όλες τις ανέσεις, έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ένα θαλάσσιο ταξίδι, σε κοντινή απόσταση από τις ακτές, με την οικογένειά σας ή την παρέα σας. Σε αυτές τις ημερήσιες εκδρομές πραγματοποιούνται συνεχείς στάσεις για καταδύσεις σε περιοχές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον. Η εντυπωσιακή χλωρίδα και πανίδα της ελληνικής θάλασσας (αστερίες, θαλάσσιες ανεμώνες, αστακοί, χταπόδια, πετρόψαρα, σφουγγάρια και κοράλλια) σας περιμένει να την ανακαλύψετε. Στάσεις γίνονται και σε περιοχές όπου υπάρχουν ναυάγια. Κατά τη διάρκεια της κατάδυσης θα εντοπίσετε κουφάρια αρχαίων και νεότερων πλοίων, βυθισμένες άγκυρες, θραύσματα από αμφορείς και άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα.

Καταδύσεις με αναπνευστήρα (snorkeling)

Αν σας συναρπάζει ο βυθός αλλά δεν είστε έμπειρος δύτης μπορείτε να κάνετε κατάδυση με αναπνευστήρα. Πρόκειται για μια ιδανική δραστηριότητα, στην οποία χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με την υποβρύχια ζωή, δίχως να απομακρυνθείτε από την επιφάνεια της θάλασσας. Αν έχετε οικογένεια και θέλετε να ενθουσιάσετε τα παιδιά σας, αυτή θα είναι πράγματι μια ξεχωριστή εμπειρία για εκείνα.

Εξοπλιστείτε με μια υποβρύχια κάμερα και ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο των καταδύσεων. Οι θάλασσες της Κρήτης μπορούν να σας προσφέρουν απίστευτες εμπειρίες.