Διακοπές στην Κρήτη

your-holiday-in-crete-made-simpleΗ Κρήτη έχει τον τρόπο να εντυπωσιάζει και να σαγηνεύει με τις αναρίθμητες ομορφιές της, το απαράμιλλου κάλλους φυσικό τοπίο της, τις αμμώδεις ή βοτσαλωτές παραλίες της, την πλούσια αρχαιότατη ιστορία της και τα μοναδικά αξιοθέατά της. Αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο, εξαιτίας της παγκοσμίου βεληνεκούς φήμης που έχει δημιουργήσει και την περίφημη φιλοξενία των ντόπιων κατοίκων, που έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Αυτό το στολίδι του νοτίου Αιγαίου γεμίζει τον επισκέπτη με αξέχαστες εικόνες από διάσημους προορισμούς: Από τα χωριά της ενδοχώρας (Ζωνιανά, Σφακιά, Άνω Βιάννος, Ανώγεια), όπου οι παραδόσεις τηρούνται με ευλάβεια ακόμη και σήμερα, μέχρι τα διασημότερα κοσμοπολίτικα θέρετρα της Μεσογείου (Ελούντα, Χερσόνησος, Άγιος Νικόλαος) και τις εντυπωσιακές ενετικές παλιές πόλεις (Χανιά, Ρέθυμνο), η Κρήτη προσφέρει πολλαπλές επιλογές για κάθε γούστο. Και όσοι επιθυμούν ήσυχες καλοκαιρινές διακοπές, γνήσια ελληνικές, οι δεκάδες παραθαλάσσιες πόλεις και χωριά (Ιεράπετρα, Μύρτος, Μακρύ-Γιαλός, Αγία Γαλήνη) προσφέρουν την ξενοιασιά και ξεκούραση που αναζητάτε.

Μοναδικά αξιοθέατα

Ο Μινωικός πολιτισμός, ο αρχαιότερος της Ελλάδας, προίκισε την Κρήτη με μια πλειάδα αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, που μαρτυρούν την ανάπτυξη ενός εξελιγμένου πολιτισμού. Τα ανάκτορα της Κνωσού και οι αρχαιολογικοί χώροι στη Φαιστό, στα Μάλια και στην Κάτω Ζάκρο αποτελούν πρόκληση για εξερεύνηση. Πολλά και ενδιαφέροντα κάστρα είναι διάσπαρτα σε όλη την Κρήτη και χρονολογούνται από τη βυζαντινή εποχή και την περίοδο της ενετοκρατίας (Καστέλι και Φραγκοκάστελο στα Χανιά, κάστρο Ηρακλείου, Λασιθίου και Σητείας). Σε όλο το νησί υπάρχουν αρχαιολογικά και λαογραφικά μουσεία (Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Ιεράπετρα), μουσείο φυσικής ιστορίας και ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία στην Ευρώπη (Cretaquarium, λίγο έξω από το Ηράκλειο). Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε ιστορικές μονές, χτισμένες από τον 15ο αιώνα ή και παλαιότερα (Πρέβελης, Αρκαδίου και Τοπλού).

Οι εγκάρδιοι και φιλόξενοι άνθρωποι της Κρήτης θα σας προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες διακοπών. Θα σας προσφέρουν τον περίφημο κρητικό ντάκο και άφθονη ρακή μέσα σε παραδοσιακές ή σύγχρονες τουριστικές εγκαταστάσεις. Η πρόσβαση στην Κρήτη είναι ιδιαίτερα εύκολη, καθώς υπάρχουν διαθέσιμες πτήσεις από τα περισσότερα αεροδρόμια Ελλάδας και εξωτερικού ή ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα περισσότερα ελληνικά λιμάνια.

Ένας άλλος σημαντικός λόγος για μια επένδυση σε ακίνητη περιουσία στην Κρήτη είναι η εκτεταμένη παροχή ευρυζωνικών συνδέσεων στα περισσότερα σημεία του νησιού. Όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα και τους κύριους παραθεριστικούς οικισμούς, αλλά και σε πολλά χωριά και δημοφιλείς παραλίες, υπάρχει δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω wi-fi ή 4G σύνδεσης και έτσι δίνεται η δυνατότητα στοιχηματισμού στο RiverBelle Online Καζίνο ή σε άλλες ανάλογες ιστοσελίδες.