Είναι κατάλληλη η εποχή για να χτίσει κανείς στην Κρήτη;

Photo-Bungalow1Η Ελλάδα διανύει μια μακρόχρονη περίοδο οικονομικής ύφεσης, που έχει πλήξει ιδιαίτερα τον κλάδο της οικοδομής. Η οικοδομική δραστηριότητα έχει μειωθεί στο σύνολο της χώρας. Η Κρήτη όμως είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς πρόσφατα έχει εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον τόσο από ξένα funds όσο και από εγχώριους επιχειρηματικούς ομίλους, για να επενδύσουν οικοδομώντας πολυτελή ξενοδοχεία και μεγάλα οικιστικά συγκροτήματα. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη διαδραματίζει η θέση της Κρήτης, η υψηλή και συνεχώς αναβαθμιζόμενη αξία του τουριστικού της προϊόντος και η συνεχής αύξηση των τουριστικών ροών, που παρατηρείται τα τρία τελευταία χρόνια.

Ιδιαίτερα η περιοχή του νομού Λασιθίου αποτελεί πόλο έλξης για κάθε λογής επενδυτές, καθώς ήδη έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση μεγαλεπήβολων σχεδίων, όπως η κατασκευή υπερπολυτελών ξενοδοχείων και τεράστιων οικιστικών συγκροτημάτων μέσα σε παραθαλάσσιες εκτάσεις αξεπέραστης φυσικής ομορφιάς. Τέτοιου είδους επενδύσεις θα συμβάλουν όχι μόνο στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά και στην αύξηση της αξίας άλλων μικρότερων επενδύσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις ίδιες περιοχές.

Συνεπώς, η εποχή είναι κατάλληλη για να αποφασίσει κάποιος να οικοδομήσει σε ένα νησί, που οι προοπτικές ανάπτυξης φαίνονται ευοίωνες. Στην Κρήτη δραστηριοποιούνται πολλές εγχώριες και ξένες οικοδομικές εταιρείες, που είναι σε θέση να κατασκευάσουν υψηλής ποιότητας και αισθητικής κατοικίες με σεβασμό στην παράδοση. Άλλωστε, οι αυστηροί νόμοι που διέπουν την κατασκευή κατοικιών στην Κρήτη, εξασφαλίζουν ότι δε θα διαταραχθεί το φυσικό κάλλος του νησιού ενώ δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος.

Οι οικοδομικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Κρήτη εγγυώνται τη δημιουργία κατοικιών, που μπορούν να κατοικούνται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, αποφέροντας σημαντικά κέρδη στους υποψήφιους επενδυτές, αν προτίθενται να τις ενοικιάσουν. Μια κατοικία υψηλής ποιότητας είναι επαρκώς μονωμένη, με διπλά τζάμια και ενεργειακά κουφώματα, τζάκια και σύγχρονα συστήματα ψύξης και θέρμανσης, ώστε να εξασφαλίζεται η άνετη διαβίωση και στις τέσσερις εποχές.

Αν είναι, λοιπόν, στα σχέδιά σας να κατασκευάσετε ένα εξοχικό ή να πραγματοποιήσετε μια επένδυση κατασκευάζοντας ένα ακίνητο, η γη της Κρήτης μπορεί να στεγάσει όσα ονειρεύεστε.