Κάνοντας τις καλοκαιρινές διακοπές στην Κρήτη αξέχαστες

greece_crete_island_view_of_fira_town_white_concrete_staircases_leading_down_to_beautiful_bay_with_clear_blue_sky_and_seaΗ Κρήτη είναι ένας τουριστικός προορισμός παγκόσμιας εμβέλειας. Οι επισκέπτες της γοητεύονται από το φυσικό περιβάλλον με τις έντονες διαφοροποιήσεις, τη φιλοξενία των κατοίκων της και την υψηλή ποιότητα των τουριστικών εγκαταστάσεων.

Αν θέλετε οι καλοκαιρινές διακοπές να σας μείνουν αξέχαστες θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα μοντέρνο ή παραδοσιακό κατάλυμα, που να προσφέρει όλες τις ανέσεις που απαιτεί ο σύγχρονος άνθρωπος. Δε θα πρέπει να σας ανησυχεί το κόστος, αφού είναι πολύ εύκολο να βρεθούν φτηνά ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία σε κάθε περιοχή του νησιού.

Μη μείνετε όμως κλεισμένοι μέσα σε ένα ξενοδοχείο, προσποιούμενοι ότι απολαμβάνετε τις διακοπές σας. Κάνετε καθημερινές εκδρομές και μικρές αποδράσεις στα γύρω μέρη, προσπαθώντας να αξιοποιήσετε όλες τις ευκαιρίες που απλόχερα προσφέρει το νησί. Και μην ανησυχείτε για την ασφάλεια. Είστε ασφαλείς και οι ντόπιοι είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν, οτιδήποτε κι αν σας συμβεί.

Απολαύστε τον ήλιο στις παραλίες της Κρήτης κι όχι πλάι στην πισίνα ενός ξενοδοχείου. Η Αγία Φωτιά και το Μύρτος κοντά στην Ιεράπετρα, το Βάι στη Σητεία με το περίφημο φοινικόδασος, ο Λέντας στο Ηράκλειο, το Φόδελε στο Ρέθυμνο και τα Φαλάσαρνα στα Χανιά είναι μερικά από τα μέρη της Κρήτης που διαθέτουν καταπληκτικές παραλίες με καταγάλανα, διαυγή νερά.

Βάλτε και λίγη περιπέτεια στη ζωή σας. Η Κρήτη προσφέρεται για ασυνήθιστα σπορ και δραστηριότητες, όπως το κανό, η αναρρίχηση, η ορεινή πεζοπορία, η ιστιοπλοΐα, η ιππασία, το καγιάκ και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να σκεφτεί. Η αύξηση της αδρεναλίνης λειτουργεί ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό ενώ η συνεχής επαφή με τη φύση θα σας χαλαρώσει σημαντικά.

Τέλος, αποφύγετε τα εστιατόρια που προσφέρουν διεθνή κουζίνα. Μπορείτε όλο τον χρόνο να τα επισκέπτεστε. Βρίσκεστε στην Κρήτη, την πρωτεύουσα της μεσογειακής διατροφής. Προτιμήστε ελληνικές παραδοσιακές ταβέρνες, δοκιμάστε γεύσεις της Κρήτης και θα εκπλαγείτε από τη νοστιμιά που προσφέρουν τα απλά αλλά αγνά υλικά.

Όταν θα ολοκληρώσετε τις διακοπές και επιστρέψετε στο σπίτι σας, θα αναπολείτε αυτές τις διακοπές για όλο τον υπόλοιπο χρόνο. Ίσως τότε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιστρέψετε στην Κρήτη το επόμενο Καλοκαίρι, για να ζήσετε ακόμα περισσότερες συγκινήσεις.