Κέντρα παραθερισμού και ευεξίας στην Κρήτη

800-Pools15Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι ο υγιής νους κατοικεί μέσα σε ένα υγιές σώμα. Η ισορροπία νου και σώματος επιτυγχάνεται μέσα από τη φροντίδα της φύσης, κάτι που γνώριζαν πολύ καλά οι πρόγονοί μας. Η ελληνική φύση προσφέρει γενναιόδωρα τη φροντίδα της για τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων. Αρκεί, βέβαια, να γνωρίζουμε τα μυστικά της.

Σε κάθε γωνιά της Κρήτης μπορεί κανείς να συναντήσει τουριστικά κέντρα παραθερισμού, που έχουν αναπτύξει προγράμματα και υπηρεσίες για τη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης και της ισορροπίας σώματος και ψυχής. Τέτοιου είδους προγράμματα περιλαμβάνουν:

Προγράμματα αδυνατίσματος

Προσφέρονται προγράμματα σωστής διατροφής, που υπόσχονται σίγουρα αποτελέσματα. Εξειδικευμένοι διατροφολόγοι προτείνουν εξατομικευμένες δίαιτες, ανάλογα με τον οργανισμό και τον τρόπο ζωής κάθε ατόμου. Τα γεύματα που παρέχονται, ακολουθούν πλήρως τους κανόνες της μεσογειακής διατροφής και διατηρούν το αυθεντικό άρωμα της Κρήτης.

Προγράμματα αποτοξίνωσης

Οι εξαντλητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας γεμίζουν το σώμα με τοξίνες, που επιβαρύνουν την υγεία και την ψυχική διάθεση. Στόχος των κλινικών διατροφολόγων και των εξειδικευμένων θεραπευτών είναι η κατάρτιση εξατομικευμένων προγραμμάτων αποτοξίνωσης, τα οποία συνδυάζονται με τη χρήση ειδικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, για την αποβολή των τοξινών από τον ανθρώπινο οργανισμό.

Προγράμματα αντιγήρανσης

Η προσπάθεια του ανθρώπου να εξαλείψει από την επιδερμίδα του τα σημάδια του χρόνου, αποτελεί έργο των ιατρικών ομάδων που εφαρμόζουν τις πλέον σύγχρονες θεραπείες της κοσμητικής ιατρικής.

Υπηρεσίες spa και προγράμματα fitness

Σε πολλά από τα τουριστικά θέρετρα της Κρήτης λειτουργούν κέντρα ευεξίας, που παρέχουν υπηρεσίες χαλάρωσης, μασάζ με τη χρήση βοτάνων της κρητικής γης, θαλασσοθεραπείες και υπηρεσίες αισθητικής.

Οι εγκαταστάσεις που ασχολούνται με την ευεξία στην Κρήτη διαθέτουν εσωτερικές θερμαινόμενες πισίνες, χαμάμ και σάουνες και γυμναστήρια, τα οποία προσφέρουν ομαδικά προγράμματα γιόγκα, αερόμπικ ή πιλάτες.

Ενδεικτικά τουριστικά θέρετρα της Κρήτης, που προσφέρουν υπηρεσίες ευεξίας και υγείας είναι η αλυσίδα ξενοδοχείων Capsis Elite Resort, το Avra Imperial Beach Resort & Spa, το Κρητικό χωριό Καλυψώ, το Daios Cove Luxury Resort and Villas, το Aldemar Royal Mare Village & Thalasso και πολλά άλλα.