Κρήτη – Ένας θαυμάσιος προορισμός διακοπών για λάτρεις της υπαίθριας περιπέτειας

crete-overview-harbour-largeΓια τους λάτρεις της περιπέτειας, που νιώθουν την πρόκληση να ανακαλύψουν την καρδιά της ελληνικής φύσης, η Κρήτη κρύβει αμέτρητους θησαυρούς, όπως επιβλητικές οροσειρές με οργιώδη βλάστηση, απόκρημνα φαράγγια, σπηλιές και θάλασσες με κρυστάλλινα νερά. Στο νησί θα βρείτε πολλές εταιρείες, που είναι έτοιμες να σας προσφέρουν δυνατές συγκινήσεις μέσα από προγράμματα πολλών και διαφορετικών δραστηριοτήτων.

Canyoning

Με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ο οποίος σας παρέχεται από τους διοργανωτές, και ακολουθώντας τις σωστές οδηγίες, μπορείτε να πραγματοποιήσετε κατάβαση σε φαράγγια, που μέχρι πρόσφατα θεωρούνταν απροσπέλαστα από τους ντόπιους κατοίκους.

Εξερεύνηση σπηλαίων

Η Κρήτη διαθέτει περισσότερα από 3500 σπήλαια, πολλά από τα οποία αποτελούσαν χώρους μυστηρίου και λατρείας. Με έναν έμπειρο συνοδό μπορείτε να επισκεφτείτε και να θαυμάσετε αυτά τα αξεπέραστα μνημεία της φύσης.

Αναρρίχηση

Πού αλλού θα μπορούσε κάποιος να απολαύσει καλύτερα το σπορ της αναρρίχησης; Μπορείτε να σκαρφαλώστε σε απότομα βράχια, σε οργανωμένα πεδία, με τη χρήση ειδικού εξοπλισμού και την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών.

Ορεινή πεζοπορία

Η εξερεύνηση της Κρήτης και των καλά κρυμμένων μυστικών της προϋποθέτει την πεζοπορία σε ψηλές κορυφές, θεαματικά φαράγγια και εντυπωσιακά παράκτια μονοπάτια. Επισκεφθείτε απομονωμένες περιοχές και γνωρίστε τη φιλοξενία των γνήσιων Κρητικών και τις συνήθειές τους.

Ιστιοπλοΐα

Γίνετε ένα με τη θάλασσα και λουστείτε στο φως του Αιγαίου. Έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε κρυμμένες παραλίες και χωριά της βόρειας ακτογραμμής. Μπορείτε να επιλέξετε σκάφος με έμπειρο καπετάνιο ή χωρίς και να αφεθείτε στη μαγεία της θάλασσας.

Θαλάσσιο καγιάκ

Όσοι αγαπούν την κωπηλασία, έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν με κανό καγιάκ το διάσημο νησί της Σπιναλόγκας ή να κωπηλατήσουν στα ήρεμα νερά της λιμνοθάλασσας της Πλάκας.

Ορεινή ποδηλασία

Συνδυάστε τη διασκέδαση με τη φυσική άσκηση και περιηγηθείτε με το ποδήλατο σε δασικούς δρόμους. Θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε τη συνεχή εναλλαγή των τοπίων της Κρήτης, που είναι άξια θαυμασμού.

Ιππασία

Αν αγαπάτε την ιππασία ή αν επιθυμείτε να πάρετε μαθήματα, μπορείτε να καλπάσετε σε μονοπάτια με την καθοδήγηση επαγγελματιών του είδους.

Η Κρήτη μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες της όλες αυτές τις δυνατές συγκινήσεις. Ζήστε λοιπόν την περιπέτεια.