Πόλεις με αξιοθέατα στην Κρήτη

sights-and-attractions-in-crete-beautiful-cityscape-and-bay-in-city-of-chania-on-island-of-crete-greece-546-d689Οι κλιματικές συνθήκες και η γεωγραφική θέση της δημιούργησαν ευνοϊκές συνθήκες για να αναπτυχθεί στην Κρήτη ο Μινωικός πολιτισμός. Στον διάβα του χρόνου πολλοί λαοί επιχείρησαν να την κατακτήσουν και άφησαν σε κάθε γωνιά του νησιού κατάλοιπα των πολιτισμών τους. Όλες οι πόλεις της Κρήτης μπορούν να σας διηγηθούν τη δική τους ιστορία και να σας δείξουν εκπληκτικά αξιοθέατα.

Ηράκλειο

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη, που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Το αξιόλογο αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου στεγάζει ευρήματα από όλες τις γωνιές της Κρήτης και αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες. Μπορείτε να περιηγηθείτε στα παλιά τείχη της πόλης, που μαρτυρούν την παρουσία των Ενετών στην πόλη. Μόλις πέντε χιλιόμετρα έξω από το Ηράκλειο βρίσκεται η Κνωσσός, όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα ανάκτορα του Μίνωα και να νιώσετε δέος μπροστά στα επιτεύγματα του Μινωικού πολιτισμού.

Χανιά

Μια βόλτα στο ενετικό λιμάνι με τον φάρο του 16ου αιώνα και τα απομεινάρια των οχυρωματικών τειχών θα σας ταξιδέψει στην ιστορία. Αξίζει να περπατήσετε στη στεγασμένη αγορά της πόλης και να προμηθευτείτε αγνά τοπικά προϊόντα. Οι λάτρεις της ιστορίας και του πολιτισμού έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν το αρχαιολογικό και το ναυτικό μουσείο.

Ρέθυμνο

Ένας περίπατος στην παλιά πόλη με κτίρια που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, θα σας ταξιδέψει πίσω στον χρόνο. Στην κορυφή του Παλαιοκάστρου είναι χτισμένο το ενετικό φρούριο της Φορτέτζας, που αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης.

Άγιος Νικόλαος

Η λίμνη Βουλισμένη, μια λιμνοθάλασσα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, είναι διάσημη για τις ψαροταβέρνες και τις υπαίθριες καφετέριες που βρίσκονται στις όχθες της. Καθημερινά διοργανώνονται εκδρομές με βάρκες στο οχυρωμένο, διάσημο νησί της Σπιναλόγκας. από τουριστικά γραφεία.

Σητεία

Στο αρχαιολογικό και το λαογραφικό μουσείο της πόλης, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει συλλογές από την ιστορία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Σημαντικό αξιοθέατο είναι το μεσαιωνικό φρούριο του κάστρου «Καζάρμα», που αποτελούσε το διοικητήριο των Ενετών.

Ιεράπετρα

Στη νοτιότερη πόλη της Κρήτης μπορείτε να θαυμάσετε το γραφικό λιμανάκι με το ενετικό κάστρο «Καλές» και να επισκεφθείτε το αρχαιολογικό μουσείο. Η Ιεράπετρα φημίζεται για την τεράστια αμμώδη παραλία της με τα κρυστάλλινα γαλανά νερά.