Πώς θα φτάσετε στην Ιεράπετρα

ierapetraΗ Ιεράπετρα είναι η νοτιότερη πόλη της Ελλάδας και βρίσκεται στον νομό Λασιθίου, τον τέταρτο κατά σειρά της Κρήτης. Αν και κατά την αρχαιότητα διέθετε μεγάλο λιμάνι, σήμερα δεν συνδέεται ακτοπλοϊκά με τον Πειραιά ή με άλλα λιμάνια.

Με αυτοκίνητο

Μπορείτε να φτάσετε με το αυτοκίνητό σας από το Ηράκλειο ή τον Άγιο Νικόλαο. Αν δεν έχετε δικό σας αυτοκίνητο μπορείτε να ενοικιάσετε κάποιο από όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Αν βρίσκεστε στο Ηράκλειο, ακολουθήστε τον δρόμο που οδηγεί στον Άγιο Νικόλαο, την πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου. Όταν φτάσετε στην πόλη του Αγίου Νικολάου στρίψτε δεξιά και κατευθυνθείτε νότια προς την Ιεράπετρα. Η απόσταση Ηράκλειο – Ιεράπετρα είναι 96 χιλιόμετρα και το οδικό δίκτυο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μια εναλλακτική διαδρομή είναι να κατευθυνθείτε από το Ηράκλειο στην Άνω Βιάννο και να φτάσετε στην Ιεράπετρα περνώντας από το χωριό Μύρτος. Αυτή η διαδρομή διαρκεί περισσότερη ώρα αλλά ο ταξιδιώτης αποζημιώνεται από τα καταπληκτικά τοπία και τα πανέμορφα γραφικά χωριά της νότιας Κρήτης.

Αν βρίσκεστε στα Χανιά η απόσταση που πρέπει να διανύσετε είναι 236 χιλιόμετρα και το ταξίδι σας θα διαρκέσει περίπου τρεις ώρες.

Αν βρίσκεστε στο Ρέθυμνο θα πρέπει να διανύσετε απόσταση 174 χιλιομέτρων, ενώ το ταξίδι σας θα διαρκέσει περίπου δυόμισι ώρες.

Δωρεάν πάρκινγκ για το αυτοκίνητό σας θα βρείτε έξω από την περιοχή του λιμανιού της Ιεράπετρας.

Με λεωφορείο

Μπορείτε να φτάσετε στην Ιεράπετρα με λεωφορείο από το Ηράκλειο, τον Άγιο Νικόλαο και τη Σητεία. Τα δρομολόγια είναι καθημερινά. Πληροφορίες για τις ώρες αναχώρησης και άφιξης μπορείτε να πάρετε τηλεφωνικώς:

  • Σταθμός λεωφορείων Ηρακλείου: (+30) 2810 246534
  • Σταθμός λεωφορείων Αγίου Νικολάου: (+30) 28410 22234
  • Σταθμός λεωφορείων Σητείας: (+30) 28430 22272
  • Σταθμός λεωφορείων Ηρακλείου: (+30) 28420 28237

Ο σταθμός λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ιεράπετρας βρίσκεται στην οδό Λασθένους, μόλις πέντε λεπτά περπάτημα από την κεντρική πλατεία της πόλης.

Με αεροπλάνο και πλοίο

Το κοντινότερο αεροδρόμιο με συχνά εσωτερικά δρομολόγια και πτήσεις τσάρτερ είναι το αεροδρόμιο της Σητείας, που απέχει 61 χιλιόμετρα από την Ιεράπετρα. Υπάρχει και ακτοπλοϊκό δρομολόγιο, που συνδέει τον Πειραιά με τη Σητεία, μια φορά την εβδομάδα.