Συμφέρουσες επενδύσεις ιδιοκτησίας στην Κρήτη που δεν πρέπει να χάσετε

Luxury-house-for-sale-in-Crete-ApokoronasΗ Κρήτη είναι ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου, γιατί συνδυάζει φυσικό κάλλος, πλούσια αρχαία πολιτιστική κληρονομιά, εύκρατο κλίμα, φιλόξενους κατοίκους και εξαιρετική κουζίνα. Αυτοί οι λόγοι καθιστούν την Κρήτη ελκυστική για επενδυτές, που επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα είτε με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν ως δεύτερη κατοικία είτε με σκοπό την τουριστική αξιοποίηση ή τη μεταπώληση.

Η αγορά ακινήτων στο νησί της Κρήτης έχει διευρυνθεί την τελευταία δεκαετία, παρά τις ισχυρές πιέσεις της οικονομικής ύφεσης που βιώνει η Ελλάδα. Η βελτίωση των ήδη υπαρχουσών υποδομών και η ανάπτυξη νέων έχει καταστήσει την Κρήτη κορυφαία επιλογή ανάμεσα στους αγοραστές δεύτερης κατοικίας στην Ευρώπη. Η κρίση στην Ελλάδα έχει οδηγήσει στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των τιμών σε σχέση με άλλα κράτη, όπως η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία. Εύκολη έχει αποδειχθεί και η μεταπώληση των ακινήτων της Κρήτης, εξαιτίας της υψηλής ποιότητας σχεδιασμού και κατασκευής των εγκαταστάσεων, αλλά και της προσεκτικά επιλεγμένης θέσης των ακινήτων.

Οξυδερκείς επενδυτές ή όμιλοι επενδύσεων έχουν αντιληφθεί τα περιθώρια ανάπτυξης του νησιού και το ανεκμετάλλευτο δυναμικό, που, με τον κατάλληλο προγραμματισμό, αποτελεί μια πρώτης τάξης επενδυτική ευκαιρία. Η ευκολία της πρόσβασης προς όλους τους προορισμούς, οι υποδομές, η επέκταση των αεροπορικών δρομολογίων προς όλα τα αεροδρόμια και η ραγδαία αύξηση του τουριστικού ενδιαφέροντος, που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, λειτουργεί αυξητικά στην αξία των επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί και ελκυστικά ως προς το ενδιαφέρον για νέες. Ανάμεσα στις υποδομές, που πρόσφατα αναπτύχθηκαν στο νησί, είναι και οι δωρεάν ασύρματες ευρυζωνικές υπηρεσίες (wi-fi), που προσφέρονται στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, το αρχαιολογικό μουσείο του Ηρακλείου και τη Σπιναλόγκα. Οι τουρίστες έχουν τη δυνατότητα να περάσουν στιγμές χαλάρωσης επισκεπτόμενοι ιστοσελίδες όπως το JackpotCity, όπου μπορούν να παίξουν περισσότερα από τετρακόσια διαδικτυακά παιχνίδια καζίνο και να βιώσουν τον ενθουσιασμό και την έξαψη του Λας Βέγκας από την Κρήτη.

Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Κρήτη ενισχύεται από το κόστος ζωής, που είναι χαμηλό συγκριτικά με ανταγωνιστικές περιοχές της Μεσογείου, από τους κατασκευαστικούς νόμους, που διασφαλίζουν τη διατήρηση του φυσικού κάλλους και την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και από την ασφάλεια που απολαμβάνουν οι κάτοικοι του νησιού, λόγω της πολύ χαμηλής εγκληματικότητας.

Στην Κρήτη μπορείτε να βρείτε το σπίτι ή την εξοχική κατοικία που ονειρεύεστε. Πολλές είναι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο νησί και μπορούν να εντοπίσουν για εσάς εξαιρετικές ευκαιρίες αγοράς.