Τοπικές πληροφορίες για το Motel Gorgona στην Ιεράπετρα

5532146_11_zΤο Motel Gorgona είναι ένα ξενοδοχείο δυναμικότητας 8 διαμερισμάτων, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Ιεράπετρας. Λόγω της κεντρικής του τοποθέτησης, τα πλησιέστερα καταστήματα και εστιατόρια απέχουν από το ξενοδοχείο μόλις δύο λεπτά. Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου μπορούν να επισκεφτούν τα ακόλουθα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος:

Παραλία Αγίου Ανδρέα

Μόλις δύο λεπτά περπάτημα χρειάζεται για να φτάσετε στην παραλία του Αγίου Ανδρέα από το Motel Gorgona. Είναι η μεγαλύτερη παραλία της Ιεράπετρας με έκταση που φτάνει τα 4 χιλιόμετρα. Πρόκειται για οργανωμένη δημοτική πλαζ με πολλές παροχές. Αρχικά υπάρχει άμμος αλλά, όσο κατευθύνεστε ανατολικά, συναντάτε βότσαλο και στο τέλος βραχάκια.

Κάστρο Καλές

Σε απόσταση μόλις 2,5 χιλιομέτρων από το Motel Gorgona, στην είσοδο του λιμανιού της Ιεράπετρας, βρίσκεται το Κάστρο Καλές. Πρόκειται για ένα ενετικό φρούριο, που χτίστηκε τον 13ο αιώνα για την προστασία της πόλης από εχθρικές επιδρομές. Οι σεισμοί κατέστρεψαν το φρούριο, όπως και οι Τούρκοι, ύστερα από επιδρομή που πραγματοποίησαν το 1508. Όταν η Ιεράπετρα έπεσε το 1647 στα χέρια των Τούρκων, το παλιό ενετικό φρούριο αποκαταστάθηκε πλήρως.

Το σπίτι του Ναπολέοντα

Πολύ κοντά στο φρούριο Καλές, 2,5 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο, βρίσκεται το σπίτι του Ναπολέοντα. Τον Ιούλιο του 1798 ο Ναπολέων κατευθυνόταν μαζί με τον στόλο του προς την Αίγυπτο για την εκστρατεία των Μαμελούκων. Ο στόλος αγκυροβόλησε στη θάλασσα της Ιεράπετρας και μια οικογένεια στην πόλη ανέλαβε τη φιλοξενία του Γάλλου αυτοκράτορα. Το σπίτι που τον φιλοξένησε, αναστηλώθηκε και διατήρησε την αρχική αρχιτεκτονική του.

Αρχαιολογική Συλλογή

Στα τέλη του 19ου αιώνα οι κάτοικοι της Ιεράπετρας αποφάσισαν τη συγκρότηση της αρχαιολογικής συλλογής, με στόχο να συγκεντρώσουν τα αρχαία της περιοχής, που διασώθηκαν από τις συχνές λεηλασίες. Τα ευρήματα που εκτίθενται χρονολογούνται από το 3000 μέχρι το 400 π.Χ. και στεγάζονται στην Οθωμανική σχολή, που απέχει 2 χιλιόμετρα από το Motel Gorgona.

Νήσος Χρυσή

Μόλις 8 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας βρίσκεται το νησάκι Χρυσή (ή Γαϊδουρονήσι). Καθημερινά, από τον Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο, εκτελούνται δρομολόγια από το λιμάνι της Ιεράπετρας. Η Χρυσή φημίζεται για τις πεντακάθαρες παραλίες με τη χρυσή άμμο και το περίφημο κεδρόδασός της.